2014. november 26., szerda

Száguld a Civil Összefogás Fóruma




Fricz Tamás civil történész szerint a CÖF mindenképpen vonulni fog, mert már nagyon ki kell menniük. Az esemény színhelyéül a Mogyoródon található Hungaroring Sport Zrt. tulajdonában lévő versenypályát választották, ahol a hétvégén a CÖF vezetősége időmérő edzést fog tartani.
A pálya hosszúsága 3.975 méter. A tervek szerint a menet öt kört fog megtenni, ami 19.875 méter, azaz közel 20 km. A Békemenetet ezúttal a nagyobb hatás kedvéért futva teszik meg, így azt átnevezik Békefutamra. A tiltakozás célja az, hogy kemény és határozott nemet mondjanak. Azt, hogy mire, még nem tudják, mert a politikai helyzet olyan gyorsan változik, amit képtelenek követni. Félnek attól, ha túl korán döntenének, a békefutás esetleg kormányellenes demonstrációba fulladna, amit mindenképpen szeretnének elkerülni, tekintettel arra, hogy mégiscsak egy civil szervezetről van szó. A Haza ezúttal azt kívánja tőlünk, hogy szaladjunk. Megtesszük! - zárta a beszédét a mindentől független hazafi.
Az időmérő edzéshez jó eredményt, kitartást és mindenekelőtt jó egészséget kívánunk a derék, becsületes, önzetlen tiltakozóknak.

Védjük meg a bálnákat!


A kép a Balatonban készült


Mától fogva sokkal jobban odafigyelek a bálnákra. Elhatároztam, hogy aktív bálnamentő leszek.



Ha valaki a közelemben bántalmazni merészel egy ilyen derék állatot, velem gyűlik meg a baja. Rendkívüli módon feldühít és elkeserít annak a látványa, ha valaki az utcán egy bálnatetemet vonszol maga után. Szóvá fogom tenni a dolgot. Az emberi kapzsiság és mohóság nem ismer határokat.

Követelni fogom, hogy tiltsák be Magyarországon a bálnavadászatot, mivel barbár és kegyetlen cselekedetnek tartom. Hazánkban, amúgy is rendkívül ritkává váltak e nemes tengeri emlősök.

Ha bárki japán bálnavadász hajót lát a környékén azonnal értesítse a rendőrséget, vagy a Természetvédelmi Hatóságokat!

Ne hagyjuk, hogy a magyarországi bálnák is a hazai elefántok sorsára jussanak. Kérek minden lelkiismeretes, felelősségteljes embert álljon mellém. Együtt sokkal többet tehetünk! 

Éljenek a bálnák!