2014. november 6., csütörtök

Fával fűthető télikabátot fejlesztett ki egy szibériai feltaláló




Szergej Lavrov orosz feltaláló és mókamester, 3 évi munkával kifejlesztett egy fával fűthető télikabátot. Mint elmondta a kabát prototípusának elkészítése azért vett ilyen sok időt igénybe, mert rengeteget időt töltött kórházban, részint számos súlyos füstmérgezés, részint különböző fokú égési és fagyási sérülések miatt. A kitartó ezermester 2011-ben leégetett 12 hektárnyi fenyőerdőt is.

A kabát azonban mára teljesen működőképes, bár a tűzoltóság kötelezte Lavrov urat, hogy használatakor mindig legyen elérhető közelségben egy tűzóltökékszülék.

Az ügyes feltaláló egy olajos hordóból készített dobkályhát kötött össze egy kóracélból készült gégecsővel. A csövet gondosan leszigetelte. A hordóra egy régi babakocsi kerekeit szerelte fel, így a szerkezet többé kevésbé mobillá vált. Lavrov úr elmondta a kanyarodással és a hegymenettel még vannak apróbb problémái, a falu főutcáján azonban könnyedén végig tud sétálni a kabátjában. Ez utóbbi némi félelemmel tölti el a település lakóit, tekintettel arra, hogy a házak nagy része fából épült.

A feltaláló elmondta, hogy találmánya különösen azok számára lehet nagyon hasznos, akik szeretnek a szibériai téli éjszakákon a szabadban üldögélni. Elmondta, hogy jelenleg a rendszert szeretné összekötni az usankájával is, így teljesen komfortossá válna a szabadban tartózkodás. A kísérletek legnagyobb akadálya Lavrov úr felesége, aki kilátásba helyezte a feltaláló miszlikbe aprítását, ha mégegyszer szétégeti a télikabátját. A fenyegetés azonban nem akadályozza meg a rettenhetetlen feltalálót a további kísérletezésben.




Elfogták a békásmegyeri rémet





Tegnap az esti órákban a rendőrségnek végre sikerült kézre keríteni a békásmegyeri lakótelepen lakók életét fél éve megkeserítő besurranó tolvajt. Az elvetemült gaztevő a nyitva hagyott ablakokon mászott be, a kint hagyott ételekbe belekóstolt, egyes esetekben magával is vitte azokat. A szemérmetlen tolvaj sok helyre oda is piszkított.

Tegnap azonban véget vetettek a garázdálkodásának. Este kilenc óra tájban özvegy Várkonyi Zoltánné neszezést hallott a konyhából. Óvatosan odalopózott és megpillantotta az éppen falatozó betörőt. A bátor idős hölgy megőrizte lélekjelenlétét, egy óvatlan pillanatban beszaladt a konyhába, becsukta az ablakot, a konyhaajtót pedig rázárta a gonosztevőre.

Ezután kihívta a rendőröket, akik nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Óvatosan megközelítették a konyhát, majd hirtelen rátörték az ajtót az éppen alvó tolvajra. Az megrémülvén menekülni próbált, felszaladt a konyhafüggönyre, de az leszakadt alatt. Ráesett a mosogatóra összetörve három tányért és egy bögrét. Ezek után ördögi ügyességgel a rendőröket kicselezve beszaladt a nappaliba. Azok utána vetették magukat, de gazfickó bemenekült a szekrény alá. Özvegy Várkonyiné egy partvis segítségével a rendőrök felé terelte a besurranó tolvajt, akik kisebb-nagyobb karmolások árán ártalmatlanították. Megpróbálták megbilincselni, de a megátalkodott bűnöző mindig kihúzta a mancsait, így kénytelenek voltak egyszerűen gúzsba kötni.

A békásmegyeriek fellélegezhetnek, a gonosztevő jelenleg egy állatmenhelyen tölti régóta megérdemelt büntetését.

Az alábbiakban a rendőrség jóvoltából az egy képet is közlünk a bűnözőről.




A rendőrkapitányságon várják a károsultak jelentkezését.

Hende Csaba feje beleszorult egy rohamsisakba

A Pusztai Róka harcosai közt


Szerencsés kimenetelű baleset érte a magyar honvédelmi minisztert, aki éppen szokásos esti gyakorlatozását tartotta a házuk hátsó kertjében, felkészülve egy esetleges amerikai támadás esetére.

A félórás kimerítő tréning után a visszament a házába, hogy családja körében elköltse jól megérdemelt, de szerény vacsoráját. Éppen az esti hálaadó imát akarta elmondani, amikor észrevette, hogy a sisak nem akar lejönni a fejéről, így kénytelen volt az imát rohamsisakban prezentálni. Reméljük, a Jóisten megbocsátja neki ezt a kis botlást.

A felesége javasolta, hogy nyugodtan vacsorázzon meg, talán szobahőmérsékleten engedni fog az fránya fejfedő. Sajnos az étkezés befejezése után a sokadik próbálkozás is eredménytelen maradt.

A honvédelmi minisztert ezért rohamkocsival Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti központjába szállították. Az orvosok először sűrített levegő befújásával próbálták meg lepattintani a miniszter fejére szorult sisakot, de az makacsul kitartott. Ezután röntgenfelvételt készítettek Hende Csaba fejéről, azonban a kevlársisak túlságosan leárnyékolta a készüléket. Az orvoscsapat konzíliumot tartott. Arra a megállapításra jutottak, hogy óvatosan egy apró lyukat fúrnak a sisakba, hogy megállapítsák a miniszter koponyája és a sisak közötti rés méretét. Miután ez megtörtént, nekiláttak a sisak hosszanti kettévágásának. Hende Csaba mindvégig bátran viselkedett, még fájdalomcsillapítást sem kért.

Az orvos-team félórás beavatkozással eltávolította a rohamsisakot, majd felírtak a miniszter számára egy piros barett sapkát.

A miniszter másnap utasította Honvédség logisztikai részlegét, hogy keressenek számára megfelelő méretű sisakot. Kiderült, hogy Magyarországon nincs ekkora méretű fejfedő. A logisztikai részleg felvette a kapcsolatot az orosz hadsereggel, akik megígérték, hogy rövid időn belül repülőgépen leszállítják azt, egyben gratuláltak a miniszter tekintélyes fejméretéhez.

Erőt, egészséget kívánunk a miniszter úrnak, valamint kitartást ezen vészterhes időkben.

A felfedezések kora



Michael Palin világutazó és oroszlánszelidítő tiszteletére

Ez az írás bevallottan hamisítvány, egy aljas plágium.


Játszódik Londonban 2014-ben egy munkaközvetítő irodában.

A hivatalnok épp egy ceruzával piszkálgatja a körmeit, amikor kopogtatnak. A munkaközvetítő lázasan elkezd lapozgatni a papírjai között.

- Szabad! – mondja, fel sem nézve.

Egy bajszos középkorú férfi jön be, bizonytalanul körbenéz.

- Tiszteletem, Joseph Batts vagyok!

- Foglaljon, helyet mr. Batts, egy pillanat, Batts, Batts, Joseph – böngészget a számítógépén – Megvan. – Ön, ugye vízvezeték szerelő.

- Igen uram, ez a szakmám. – válaszol mosolyogva mr. Batts
.
- Nagyszerű jelenleg tizenhat üres álláshely közül választhat.

- Elnézést, nem erről van szó. Nekem már van állásom, jelenleg a Vízműveknél dolgozom.

- Akkor miben segíthetek Önnek, tudja mi állásközvetítéssel foglalkozunk.

- Természetesen… Persze, jól tudom. Állást szeretnék változtatni. Tudja az a rengeteg cső, az állandó kalapálgatás, csavarozgatás, tekergetés, hegesztés, meg amikor az a sok trutymó az arcán kenődik szét. Belefáradtam, valami izgalmasabbra vágyom.

- És tulajdonképpen  milyen foglalkozásra gondolt mr. Batts?

- Tudja, egész gyermekkorom óta rajongok a földrajzért, rengeteg könyvet elolvastam már a témában. Szóval szeretnék felfedező lenni, új kontinenseket meghódítani.

- Azt hiszem uram ezzel egy kicsit elkésett, jelenleg már az összes kontinenst felfedezték Ön előtt. Nagyon sajnálom.

- Tisztában vagyok ezzel. Nekem azonban  határozott elképzeléseim vannak. Ausztráliát szeretném felfedezni

- Nem akarom elkeseríteni uram, de ezt James Cook már megtette Ön előtt.

- Él még az illető?

- Nem valószínű, mivel egy csetepatéban a testét feldarabolták a bennszülöttek.

- Huhh… Nagy kő esett le a szívemről, így valószínűleg nem gördít akadályt a terveim megvalósítása elé.

- De értse meg, egy kontinenst nem lehet többször felfedezni, ez nem olyan, mint a parlamenti választás, amit időnként újra meg kell rendezni.

- De úgy tudom az említett úr elég rég fedezte fel Ausztráliát, azóta minden bizonnyal sokan elfelejtkeztek róla.

- Emlékeztetném Önt, hogy Ausztrália a Brit Nemzetközösség tagja.

- Ebben az esetben, valószínűleg könnyen megértetem magam az őslakosokkal. Már be is szereztem rengeteg üveggyöngyöt, meg egy csomó csillogó dolgot. Szeretném ezeket aranyra meg drágakövekre elcserélni.

- Maga egyszerűen nincs tisztában a dolgokkal. Ausztráliában már rengeteg ember él.

- Ez Kolumbusz Kristófot sem zavarta, amikor Amerika partjaira lépett.

- De minden nap rendszeres repülőjáratok közlekednek Ausztráliába.

- Ez nagyban megkönnyíti az expedícióm megszervezését.

- De hatalmas városaik vannak, pl. Sydney mrg Newcastle. A fővárosa Canberra!

- Ezeket, majd feltérképezem, ne aggódjon, rengeteg időm lesz.

- Maga teljesen megőrült, milyen hasznot remél egyáltalán ettől az expedíciótól?

- Természetesen leigázom a lakosságot. Két misszionáriust is viszek magammal.

- Hárman akarják legyőzni az ausztrál hadsereget?!  Mondja egyáltalán, miért ragaszkodik annyira Ausztráliához?

- Hát a tigrisek miatt.

- Miféle tigrisek miatt?! Ausztráliában nem élnek tigrisek!

- Dehogynem, tudja azok a mókás lények, két lábon ugrándoznak, úgy néznek ki, mint a nagyra nőtt nyulak, hosszú farkuk van, elöl meg egy zsebük. Mindenféle méretben vannak.

- Azok kenguruk mr. Batts.

- Ja, igen, mindig összekeverem őket, annyira hasonlítanak egymásra, szóval a kenguruk miatt.

- Mr. Bats őszinte leszek magához, jelenleg nincs üresedés a kontinens felfedező szakmában, valószínűleg pár száz évig nem is lesz. Nem tudok Önnek segíteni.

- Esetleg, egy sziget a környéken?

- Mi munka- és nem ingatlanközvetítéssel foglalkozunk. Még egyszer mondom, nem tudok Önnek segíteni.

- Hát jó, azért köszönöm. Akkor valószínűleg csillagász leszek, be fogom bizonyítani, hogy a Nap forog a Föld körül.

És most… Következik egy animáció!