2014. szeptember 27., szombat

Nem is gondolnád, hogy mi okozhat függőséget!



Ez az írás elsősorban azoknak szól akik a világméretű összeesküvések híveit félig sőt akár teljesen hülyének nézik. Nem akarok meddő vitába bonyolódni senkivel,  nem is akarok senkit semmiről sem meggyőzni. Beszéljenek a tények! Az Egyesült Államok világuralomra törekvésére nagyon szép és hatásos tablókat láttam 1986-ban a ceglédi Dózsa György laktanya folyosóin sétálgatva. Lenyűgözve néztem az "USA a világ csendőre" című sorozatot, melyen egy kiégett arcvonásokkal rendelkező, zsebre-vágott kezű, bal alsó ajkában cigarettacsikket rágcsáló amerikai katona rajza volt látható. A katona hanyag öltözete és lazán felfelé tartott karabélya meggyőzött, hogy itt egy valóban egy gátlástalan, mindenre elszánt gazemberről van szó. A tablókon ez volt a vezérmotívum, mellette az Egyesült Államok hadserege által a világ minden táján elkövetett gazságok voltak láthatók fekete-fehér fotókon, rövid, lényegre törő magyarázatokkal ellátva. Büszkeség és melegség járt át, örültem, hogy a Magyar Néphadseregben őrizhetem a világ békéjét, nem kell valahol Kelet-Ázsiában ártatlan civileket mészárolnom. Esténként nyugodtan hajtottam álomra a fejem, elégedetten hallgattam bajtársaim hortyogását, illetve a más testnyílásukból előtörő zajokat. Igen, a mai nap is visszatartottuk az USA mindenre elszánt haderejét.

Vasárnap délelőttönként eszmepolitikai képzéseken vettünk részt a laktanya ebédlőjében. Itt egy a témában rendkívül jártas, kiválóan felkészült politikai tiszt magyarázta el nekünk a hét legfontosabb eseményeit. Itt is világossá vált számunkra az nyugati világ által elkövetett gaztettek gyalázatossága. Néhány (vagy inkább az állomány nagyobbik része) katonatársam sunyi módon alvásra használta fel a szellemünk és erkölcsünk pallérozására szánt időt.


A képen a főtörzs mögött a gondosan felöltözött, elszánt honvéd a világ népeit védelmezi a gátlástalan martalócok ellen 


Később, már az egyetemen tanulmányozhattam a tudományos szocializmust és politikai gazdaságtant. A rendszerváltás már ideológiailag teljesen felfegyverezve talált meg engem. Nem tévesztett meg a határok kinyitása és az áruházak polcain megjelenő árubőség. A krumplileves megmaradt krumplilevesnek, nem alakult át chippsé, vagy hamburgerré. Engem már eleve szkeptikussá tettek a nemzetközi lobbi cégek ármánykodásai.

Na, akkor áttérek a világot rút polip módjára átkaroló hálózat leleplezésére.

Nyilvánvalóan mindenki tisztában van az étkezési paradicsom (Lycopersicon esculentum) étkezési és egészségügyi jelentőségéről, rengeteget olvashatunk jótékony élettani hatásairól. A polcok roskadoznak a különböző méretű, ízű és színű paradicsomtól, valamint a paradicsomból készült termékektől. Sehol nem lehet olvasni azonban a paradicsomfüggőség káros és szomorú hatásairól. Nem véletlenül! Mindezek mögött a gátlástalan és pénzéhes nemzetközi paradicsom-lobbi áll, amely kezében tartja a világ politikusait, a sajtót, az egyetemeket és a multinacionális áruházláncokat.


A paradicsom és ami mögötte van



A lobbi már az 1940-es évek közepétől kezdve felvette kapcsolatot az Egyesült Államok zöldségnemesítéssel foglalkozó tudományos intézeteivel. Hatalmas pénzeket ajánlottak fel néhány korrupt és gátlástalan tudós számára. A céljuk az volt, hogy kísérletezzenek ki egy olyan vegyszert, amelyet az öntözővízhez keverve a paradicsom fogyasztóknál pszichikai függőséget okoz. A kezdeti eredmények nem voltak biztatóak. A kísérleti állatok iszonyú kínok között múlt ki. Később a tudósok finomítottak a dózison, ez már kiváltott a függőséget, különösen a tengerimalacoknál. Sajnos a szer mellékhatásaként megemelkedett a kísérleti állatok agresszivitási szintje is. Már a paradicsom látványától is egymásnak estek és marcangolni kezdték egymást. A lobbisták visszariadtak, elképzelték micsoda horrorisztikus jelenetek játszódnának le a zöldségespultoknál. A tudósok azonban megnyugtatták őket, hogy már biztató eredményeik is vannak. Az intézetek még több pénzt kaptak a kutatások felgyorsítására. Az áttörés 1952-ben történt, a szer láthatólag semmilyen látható pszichikai deformitást sem okozott a tengerimalacoknál.

Az így kezelt paradicsomok embereken történő kipróbálása 1952. végén történt az Amerikai Egyesült államok Koreában bevetett csapatai között. Egyes szakérők szerint a paradicsomszállítmányok akadozása hozzájárult az ország kettészakadásához.

Mivel a szernek bizonyítható és látványos mellékhatása nem jelentkezett, a lobbi vérszemet kapott. Az egész ország területén elkezdték terjeszteni az így kezelt paradicsomot, illetve az ebből készült termékeket. Az USÁ-ban hatalmas mértékben megnőtt a paradicsom, a ketchup, és az olasz éttermek forgalma. Addig jámboran viselkedő, tisztes családapák a jövedelmük nagy részét paradicsomkonzervek és más tartós, paradicsomból készült termékek vásárlására fordították. Feleségük kérdésére a közelgő atomháborúra hivatkoztak.

Végül a tudósoknak sikerült a paradicsom génállományát úgy módosítani, hogy a növény saját maga állítsa elő a függőséget okozó vegyületet. A világon egyre több helyen jelentek meg az olasz-, illetve mediterrán éttermek. Pestisszerűen terjedt a ketchup fogyasztása. A rendszerváltásig mi bizonyos védelmet élveztünk a kapitalista métely iránt. A határok felszabadulása után azonban a gát átszakadt. A Kelet-Európában valamint a felbomló Szovjetunióban megjelenő munkanélküliség és nyomor rákényszerítette az elszegényedő tömegeket a paradicsom fogyasztására. Ebben a régióban is drámaian megnőtt a ketchup fogyasztás.


A képen egy szerencsétlen paradicsom-fogyasztó látható


A paradicsomfüggőséget az alábbi tünetek jellemzik: hangulatváltozások, váratlan agresszív kitörések, remegés, szájszárazság, hányás. A betegek kényszeresen vonzódnak a piros színű táragyakhoz. Szociális kapcsolataik felbomlanak, képtelenek munkát vállalni ezért a napi adag beszerzéséhez szükséges pénz előteremtésére belesodródnak a bűnözés világába, a prostitúcióba. Később egyre nagyobb adagra lesz szükségük a számukra megfelelő állapot fenntartásához. Sokan már kénytelenek intravénásan 100 %-os paradicsomlevet juttatni a szervezetükbe. Gyakran rendeznek illegális paradicsom partikat, melyeken mérhetetlen mennyiségű nyers paradicsomot fogyasztanak el. A rendőrség próbál megbirkózni a problémával, de mivel a gátlástalan paradicsom-lobbi több országban megvesztegeti a felső politikai vezetést, valamint közvetlenül jelen vannak a Mezőgazdasági vagy Agrár minisztériumokban képtelen megfékezni a paradicsomfogyasztás terjedését.


A képen egy a rendőrségi rajtaütés után a parti résztvevői a bűnjeleket próbálják eltüntetni

A leszokás rendkívül nehéz, hosszú, fájdalmas folyamat. Kizárólag rehabilitációs klinikákon, szakemberek felügyelete mellett történhet. A beteg eleinte tiszta paradicsompürét kapnak, melyet fokozatosan répapürével  hígítanak. A gyógyulás után rendkívül nagy a visszaesés esélye ezért mindenképpen szükség van a család és a barátok támogatására.


A rejtett felvételen egy veszélyes paradicsom díler látható

Jobb a bajt megelőzni! Figyeljünk oda kamaszkorú gyermekeinkre. A rendszeres paradicsom fogyasztás egy egyszerű vizeletteszttel kimutatható. Ha gyermekünk mégis függővé válik, azonnal forduljunk szakemberhez.

Remélem sikerült az összeesküvés elméleteket komolytalanul vevőket is meggyőznöm, hogy korlátolt gondolkodásuk a profitéhes, gátlástalan és kíméletlen paradicsom-lobbi malmára hajtja a vizet.